Kávé, frotírzokni, kispárna, és egy könyv avagy így leszek valakiből akár királykisasszony

2016. február 01. 07:06 - Ashni87

Könyvkritika - Cassandra Clare: Csontváros

A végzet ereklyéi sorozat első része.

 Cassandra Clare-el ezen a könyvön keresztül ismerkedtem meg. Pontosabban igazából a filmet láttam először és utána döntöttem úgy, hogy elolvasom a könyvet. Annyira hihetetlenül van abbahagyva a film, hogy egyszerűen nem bírtam a kíváncsiságommal. Ahogy utánaolvastam a dolgoknak, pont a nagy Twilight láz kellős közepén jött ki a film, és valószínűleg ezért nem folytatták. Most sorozatot készítenek belőle egyébként, ami igencsak Zs kategóriás színészekkel van tele. Maga a történet Óóóriási. Bár még tavaly olvastam a könyvet most szedtem össze a gondolataimat róla. 

 

 




Könyv címe:

  
Csontváros

Eredeti címe:
City of Bones
Eredeti megjelenés: 2007.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás: Szeged, 2014.
Fordította: Kamper Gergely
Oldalszám: 468 oldal
ISBN: 978 963 245 095 7
 Díjak, kitüntetések:
Locus Award Nominee for Best First Novel (2007),
Georgia Peach Book Award Nominee (2009),
South Carolina Book Award Nominee for Young Adult Book Award (2010),
Pacific Northwest Library Association Young Reader's Choice Award (2010),
Abraham Lincoln Award (2010)
    Karakterek:
Alec Lightwood,
Jonathan "Jace" Wayland, Valentine Morgenstern,
Isabelle Lightwood,
Magnus Bane,
Simon Lewis,
Jocelyn Fray,
Luke Garroway,
Clarissa "Clary" Fray

Műfaj: YA, Fantasy,
UrbanFantasy
Sci-Fi Steampunk?
   Olvasott pld.:

 


saját példány

 


puha borítós

 


Könyvmolyképző,

A  végzet ereklyéi sextológia

 

     Adatlapja:
Moly , Bookreads
    Kulcsszavak:

 

YA, Cassandra Clare, trilógia,
vöröspöttyös, NYT bestselles, angyal, romantika

 

 

    A könyv letehetlenségének a kulcsa az, hogy nem tud elszakadni az ember lánya a karakterektől, beléjük szeret, azonosul velük. CC kiasszony pedig csak sodorja, sodorja a szálakat. Ki kivel van? Ki kinek a gyereke? Ki kinek az apja? Mint egy jó kis brazil szappanoperában. Ez a kötet igazából csak a bemelegítés. Mivel ez volt az írónő első könyve, itt még mondhatom azt kezdőnek számított, mégis nagyon szépen építi fel a karaktereket, végigkövethetjük minden érzésüket a velük történő tragédiák tükrében. Igazi olvasztótégely a történet, van benne ázsiai, néger, meleg, vámpír, pixi, angyal, nephilim, vámpír, vérfarkas szőke, barna fekete, kék, zöld emberke. Az eső olyan könyv ami nyitan leírja, hogy két fiú smárol. Kíváncsi vagyok, hányan tették emiatt félre ezt a művet. Azt hiszem CC azt az álláspontot képviseli, hogy pontosan megírja mikor mit érzet, gondol a szereplő és éppen 3 szál hajából 2 jobbra egy pedig balra áll. Nem hagyja az olvasót fantáziálni, ezért nagyon gyorsan lehet vele haladni. Olvasmányos. Nincs idő gondolkodni, és tökéletesen átadja a hangulatot is pl. olyan rafinériával, hogy még a szagok/illatok is 3-4 jelzővel meg vannak tűzdelve.
   Először úgy gondoltam írni fogok a karakterekről is, de ahogy végigböngésztem a Zinternettet rájötte, hogy már annyian leírták, nem kívánok beállni a sorba. Inkább mást teszek, majd, ahogyan írom a többi könyvről a kritikát akkor fogok pár szót írni a a jellemek módosulásáról, illetve a világról.
ez csak amolyan bemelegítő post, ahogy a köny is egy bemelegítő.

10 / 8 az értékelésem.

 0bd9256fbe31b55a5c4c5777eb666449.png

A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztítással, akit pedig szeretnek, az elpusztul.

 637ee95b18cb4cae9d5d72ab55176c01.png

Ha fele olyan humoros lennél, mint amilyennek gondolod magad, fiacskám, akkor kétszer olyan humoros lennél, mint amilyen vagy. 

 840b8231e34927ebd7ea4066726e9593.png

Az emberek olyan ostobák! Van valamijük, ami mindennél többet ér, és alig vigyáznak rá. Eldobják maguktól az életet akár pénzért, akár zacskóba csomagolt porokért, akár egy idegen elragadó mosolyáért.

– És ha lennének rajtam tetoválások? – kérdezte Clary. – Akkor használhatnám őket?
– Nem – vágta rá dühösen Jace. – A Jelek csak egy része a dolognak. Vannak vizsgák, próbák, különböző képzettségi szintek. Ami azt illeti, ne nyúlj egyik fegyveremhez sem az engedélyem nélkül.
– Hát akkor ugrott a tervem, hogy az összeset eladom az eBay-en – mormogta Clary.
– Eladod a hol?
Clary nyájasan a fiúra mosolygott.
– Egy mitikus hely, ami hatalmas varázserővel bír.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ashnibookshelf.blog.hu/api/trackback/id/tr468326872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kávé, frotírzokni, kispárna, és egy könyv avagy így leszek valakiből akár királykisasszony
süti beállítások módosítása