Kávé, frotírzokni, kispárna, és egy könyv avagy így leszek valakiből akár királykisasszony

2016. január 24. 02:52 - Ashni87

Kihívások, amiket teljesítettem

BookTag - molyon egyenlőre 33. db

A kihívás ötleté @Eszter_Kiricsi kihívása adta, ami a rövid hajú lányokról szól. Ez a kihívás pedig, mint az a nevéből is kiderül a hosszú hajú lányokról.
– Részt veszek gomb megnyomása!! (enélkül macerás a zöldítés)
– egy könyvről olvasási és értékelési link
– könyv felrakása a polcra, megjegyzésben a hosszú hajú lány nevével!!
– a hozzászólásban írd le, hogy hívják a hosszú hajú szereplőt a könyvben

Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett,isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap. Durván kilencvenmillió mérföldre tőle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredő civilizációjának néhány tagja eldöntötte, hogy elolvassa a világ egyetlen ötrészes trilógiáját.
Csapjátok a vállatokra a törülközőtöket, és vágjatok neki a bolygóközi utazásnak!
– Olvassátok el a trilógia mind az öt részét, és hozzászólásban csatoljátok az olvasási linkeket! U.i.: Soha ne engedjétek, hogy egy Vogon verset olvasson fel nektek.

Ezt a kihívást a pici cicám ihlette!! (Nem tudom hogy van-e ilyen kihívás, ha van akkor szóljatok) A lényeg hogy olvassunk olyan könyveket amelyekben vannak macskák!! A macsek lehet főszereplő, de lehet olyan is amiben a főszereplőnek van macskája!!
Leginkább a regények számítanak! A macska lehet kis cica vagy nagy cica, vagyis nem muszáj házi macskának lennie! Akármilyen lehet: például oroszlán vagy tigris!! Lényeg hogy macska legyen!!
Feltételek:
– részt veszek gombra rányomni
– 1 könyv olvasási linkje (értékelési link is jöhet, de nem kötelező)
– megírni a cica nevét

Lilith a legenda szerint Ádám első társa volt, aki nem akart a férfi alárendeltje lenni, ezért megszökött az édenből. Zsidó-feminista teológiában ő szimbolizálja az erős, tanult asszonyt.
A kihívás lényege, hogy olvassunk olyan könyveket amelyekben Lilith vagy szereplő, vagy megemlítik benne. A kihívás teljesítéséhez:
1. Kattints a Részt veszek gombra
2. Hozzászólásban kérem az olvasási linket 
3. Írd oda a link mellé, hogy milyen módon szerepel a könyvben Lilith.

Itt most a gyorsaság lesz a lényeg!:) A kihívás lényege, hogy kevesebb, mint 24 óra alatt olvass ki egy minimum 300 oldalas könyvet. Sok sikert hozzá, a teljesítéshez pedig az olvasási linket kérem, plusz ide pár szóban, hogy milyen volt ennyi idő alatt elolvasni:)
Az olvasásokat pedig a kihívás kezdetétől fogadom el.
Ez egy egyszerű kihívás, ahol egy általad választott sorozat két kötetének az értékelési és olvasási (teljes dátumos) linkjét szeretném kérni!

Ilyen kihívással nem találkoztam, de ha van, előre is elnézést. :)
Gondolom mindenkinek vannak olyan könyvei az olvasmányi listáján, ami különféle érzelmeket váltott ki belőlünk. Nos akinek van, ez a kihíás neki való!
~ Hozzatok 4 könyvet az alábbi szempontok szerint:
~ 1. Egy olyan könyvet, amin rengeteget nevettél, v boldog voltál az olvasása közben
~ 2. Egy könyvet, amin sírtál, vagy szomorú voltál
~ 3. Egy könyvet, amin unatkoztál
~ 4. Egy könyvet, amin izgultál

A regény mottója a Bibliából való, de azt most kihagyjuk. :)
A feladat egyszerű: olvassuk el Lev Tolsztoj eme regényét magyarul, oroszul, angolul, bármilyen nyelven, két nap vagy akár hónapok alatt, a lényeg, hogy a kihívás kezdete után, és nem előbb. Újra vagy először, édesmindegy. Értékelés opcionális, de esetleg megírhatjátok – akár kommentben is –, mi tetszett, mi nem, ki volt a kedvenc szereplő, kit utáltatok a legjobban, vagy például hogy melyik mozzanat volt a leggyönyörűbb, legfárasztóbb, legmegdöbbentőbb. Szóval lehet mesélni. Kedvenc idézetek is jöhetnek. :)
Nem nagyon láttam még kihívást amely, az olasz polihisztorhoz lenne köthető. Nos a kihívás lényege, hogy olvassunk el legalább egy könyvet Leonardo Da Vinciről, persze lehet több is :).
Milyen könyvek jöhetnek szóba?
Lehet életrajzi jellegű, vagy amely a munkásságáról szól vagy épp egy hozzá kapcsolható fiktív könyv. Értékelés nem szükséges, de hozzászólásban leírhatjátok, hogy a könyv/ek, mennyire tetszettek vagy sem.

A trilógiával kapcsolatban már van sok kihívás, de a három kötettel külön még nincs, így csináltam nekik egyet-egyet. Szerintem megérdemlik, fantasztikus olvasmányok! :)
– Nyomj egy részt veszek gombot
– Olvasd el a könyvet
– Hozzászólásban kérek olvasási és szöveges értékelési linket

Hogy miért kihívás és nem esemény? Mert szerintem kihívás elhatároznod magad egy tetoválás mellett, főként, ha könyvhöz kapcsolódik.
Nemrég fejeztem be a könyvet és bennem nagyon mély nyomot hagyott. Mivel láttam, hogy nincs ilyen kihívás, ezért csináltam egyet, hátha mások is szívesen megismerkednének ezzel a könyvvel!
Imádok gyűjtögetni, kóla és Meki után most a fogmosásokat szeretném összegyűjteni.
Feladat:
– polcra tenni egy könyvet és egy idézet amiben fogmosást említenek és még NINCS a polcon
– olvasási link az adott könyvhöz, amiből az idézetet hozod hozzászólásban
(fogselyem, fogkefe, fogkrém említése is ér!!!)
A kihívás nem a Könyvmolyképzős vörös/arany/rubin pöttyös könyvekre vonatkozik, hanem az oldschool pöttyös könyvekre :)
A feladat egyszerű:
Elolvasni a Csontvárost. Kommentbe kérek egy olvasási linket a Csontvárosról
Feladat :
Elolvasni a Hamuvárost. Kommentbe egy olvasási linket a Hamuvárosról
Mivel ilyen kihívást nem találtam az Üvegvárosra, gondoltam indítok egyet.
Elolvasni a Bukott angyalok városa című könyvet. Kommentbe kérek egy olvasási linket
Elolvasni a City of Lost Souls-t. Kommentbe kérem az olvasási linket
Olvassuk el Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa című könyvét.
Olvasási linket kérek (pontosan, -tól -ig dátummal!), értékelés nem kötelező. :)
Jó molyolást!
Biztos mindenki várja már Cassandra Clare sorozatának utolsó kötetét, ami május végén fog megjelenni. A végzet ereklyéi sorozat befejező részének elolvasásával lehet jelentkezni a kihívásra és értékelést is kérek hozzá. Bármilyen nyelvű olvasást elfogadok.
Sziasztok! Olvassuk el Cassandra Clare Elveszett lelkek városa című könyvét
feltételek:
– Olvasd el a könyvet
– Linkeld be az olvasásodat
– Majd egy idézet a Malec páros bármelyik tagjától :) sok sikert!
És csak úgy kipattant az ötlet a fejemből.Meg most kezdtem a Bukott angyalok városát, és ki indított?még szép hogy Simon.Az első 20 oldalon dőltem a nevetéstől…és még bele sem lendült.Az első 3 könyvben is (habár eleinte idegesített,de mostanra már kedvenc lett) alakított rendesen, gondoltam gyűjtsük össze az aranyköpéseit.Bármelyik eddig megjelent Végzet Ereklyéi részből hozhattok Simon idézeteket, angolul is,amik megnevettettek titeket vagy már sírtatok a nevetéstől.:D Olyat is lehet hozni ami romantikus…:))
Aki olvasta Cassandra Clare legalább egy könyvét is, az biztosan tisztában van vele, ki is az a Magnus Bane:)
A kihívás lényege az lenne, hogy összegyűjtsük a legjobb beszólásait/megnyilvánulásait. A teljesítésért kérnék egy idézetet és a hozzá tartozó könyv olvasási linkjét!! Az idézet lehet bármilyen nyelven, az olvasás pedig bármikortól ér.
Nem vagyok nagy rajongója az írónőnek, de már böki a szememet a sok „Stephenie Meyer ajánlásával” felruházott borítók, esetleg hátlapok. Mivel már rengeteg könyv hátulján, vagy elején találtam ajánlását, ezért már gondoltam csak össze kellene gyűjteni őket.

Én rendszeresen olvasok elalvás előtt, szóval sokszor előfordul hogy éjjel kezdek vagy fejezek be egy könyvet. Innen jutott eszembe ez a kihívás. :)

A plecsniért a következőt kell tenni:
– 1 könyvet kezdj el és 1 könyvet fejezz be este 10 és reggel 6 óra között (tehát két olvasási linket kérek)
– Az olvasások 2014.01.01-től érnek
– Írj olvasási linkeket

Nagyrészt olyan könyvek kerülnek itt a molyon a népszerű/legolvasottabb könyvek közé, amik tizenévesekről szólnak. Sokszor elcsábulok én is, és némelyiket nagyon élvezem, még akkor is, ha már bőven kinőttem ebből a korosztályból. Viszont egyre gyakrabban érzem, hogy „túl öreg vagyok én már ehhez”…
A kihívásom lényege, hogy olvass el három olyan könyvet, amelyek főszereplője legalább 30 éves.
Címkék: BookTag
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ashnibookshelf.blog.hu/api/trackback/id/tr978308176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kávé, frotírzokni, kispárna, és egy könyv avagy így leszek valakiből akár királykisasszony
süti beállítások módosítása